עוגת שוקולד יומהולדת ללא גלוטן
יומהולדת ללא גלוטן, מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן, עם קראסט נהדר ומקורמל טעימה, קלילה, גורפת מחמאות.
ניתן להשתמש בקמח קורנפלור, קמח אורז, או קמח טפיוקה.
מיומנה של אמא. לילדה צליאקית.
3 משימות היו לי הבוקר:
- להכין מאכל “היתולי” לגן ללא גלוטן כמובן.
- להלביש לקטנה את התחפושת של הליצן, שעליו היא מדברת כבר חודש!
- להגיע עד 8:00 לגן.
עוגת שוקולד יום הולדת ללא גלוטן המתכון:
עוגת שוקולד יומהולדת ללא גלוטן המצרכים:
- תבנית קוטר
- 20 – 22
- פחות משעה, קלה מאד.
- 1 ביצה
- 1 חלמון ביצה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קנולה/זרעי ענבים
- השוס – 1/2 כוס מים רותחים (בזהירות)
- 1/2 כוס קמח רב תכליתי נטול גלוטן
- 2 כפות קורנפלור/קמח אורז/קמח טפיוקה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס אבקת שוקולית
- 1 כף קקאו
- 1/2 כפית תמצית וניל
עוגת שוקולד יומהולדת ללא גלוטן הוראות הכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
משמנים את תבנית האפייה
בוזקים עליה מעט סוכר חום, מפזרים על שטח התבנית המשומנת
זה ייתן קראסט נהדר ומקורמל.
מערבבים את כל החומרים יחד בקערת
המיקסר עם וו גיטרה, בדיוק בסדר שהם רשומים,
עד שהבלילה אחידה ושוקולדית.
יוצקים לתבנית, אופים כחצי שעה
עד שהקיסם יוצא נקי ויבש.
מצפים בשוקולד מומס עם סוכריות
לקישוט, או בקצפת בטעם שאוהבים
בתאבון
השוס – מים רותחים ולמה?
המים הרותחים ממיסים את האבקות (אפיה, סודה לשתייה, קקאו) ומאפשרים פיזור אחיד בבלילה. חום המים משחרר כבר בהתחלה, את מולקולות הריח הנדיפות מהקקאו. מולקולות אלה יגיבו עם מולקולות אחרות באפייה, וזה יאפשר לטעם שוקולד מודגש יותר ולצבע כהה יותר ו”שוקולדי”.
אם יש לכם ילד צליאקי או ילדה צליאקית, קבלו מתכון לבצק משחק ללא גלוטן, דרך נהדרת לתת לה או לו לגעת במרקמים שונים
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה