נודלס ללא גלוטן פתרון מושלם ומהיר לארוחות ערב, צהרים מזינות
- רמת קושי: קלה
- זמן הכנה: 30 דקות
- כמות: 3-4 מנות
- ילדים מתחת לגיל 10 בהשגחת מבוגר בלבד
הידעת? נודלס
הפתגם “לחמם אטריות קרות”, מתאר מצב חסר סיכוי.
בדומה לטעמן התפל של אטריות שחוממו שנית
מתוך גלוצ’ן ערכת משחק בישול ללא גלוטן מאפים ותבשילים
נודלס ללא גלוטן המצרכים:
- חבילת אטריות שעועית או אורז 250 גרם
- 1 בצל
- 2 פלפלים
- רבע כרוב חתוך לרצועות דקות
- 2 שיני שום קצוצות
- רבע כפית גינג’ר כתוש
- 1 גזר מקולף
- חצי כוס רוטב סויה ללא גלוטן
- 2 כפות סילאן
- כף דבש
- כפית חרדל
- קורט מלח (טיפה, הסויה מלוחה דיה)
נודלס ללא גלוטן הוראות הכנה:
נרתיח 3 ליטר מים עם מלח בסיר גדול, נוסיף את האטריות, נבשל אותן כ – 3 דקות, עד שהן רכות נסנן ונעביר לקערת הגשה עמוקה. ניצוק מעט שמן זית על האטריות, נערבב על מנת שלא יתקשו וידבקו אחת לשנייה.
נחתוך את הבצל, הגזר, הפלפלים והכרוב לרצועות דקות
נכתוש את השום והגינג’ר.
במחבת עמוקה נחמם מעט שמן, נטגן את השום והג’ינג’ר לדקה,
לאחר דקה נוסיף את יתר הירקות, נקפיץ על אש גבוהה 3 דקות, בזהירות
נחליש את האש ונוסיף את הסויה, הסילאן, הדבש, החרדל והמלח, נערבב ונבשל לעוד כדקה.
לאחר כדקה נכבה את האש, ניצוק את הירקות עם הרוטב על האטריות, בצורה שווה.
נערבב בעזרת שתי כפות שהרוטב יגיע לכל האטריות ונגיש.
ניתן לשמור עד כ – 3 ימים במקרר בקופסה אטומה.
בתאבון
כתיבת תגובה