עוגת רולדת גבינה ללא גלוטן מקושטת לשבועות
מתחילים להתכונן לחג השבועות, קודם כל איפה עושים את ערב החג?
כרגיל משפחות צליאקיות מזמינות, או פשוט מגיעים מוקדם כדי להכין את הקרקע, או פשוט מגיעים עם אוכל מהבית.
עוגת רולדת גבינה ללא גלוטן, במתכון הנ”ל תקבלו קובץ להדפסה של קישוטים
הסבר מפורט, שלב אחרי שלב, התוצאות טעימות
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
עוגת רולדת גבינה ללא גלוטן מקושטת לשבועות
גלוצ’ן חן חן מעודדת משחק בישול ללא גלוטן,
בשביל זה יש לכם קובץ מצורף של קישוטים, לינק
קחו את הצורות, תתנו לילדים לשחק עם האוכל, זה יעודד אותם לאכול אחר כך את עוגת הגבינה ללא גלוטן שיצאה.
חג השבועות, כמו כל מפגש של צליאקי עם מטבח חיצוני, תמיד לדאוג לסביבה סטרילית
רולדת גבינה ללא גלוטן המצרכים:
לעוגה:
- חצי כוס סוכר חום.
- חצי כוס קמח אורז או טפיוקה או קורנפלור (מה שיש בבית).
- 2 כפות שמן קנולה/ שקדים.
- 4 ביצים.
- 2 כפות אינסטנט פודינג.
- 1 כף אבקת אפייה.
- גרידת לימון.
- קורט מלח.
- חצי כפית תמצית וניל.
למילוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 250 ג’ גבינה לבנה (רצוי 9%)
לקישוט:
- 1 חלבון ביצה
- כף חלב
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות קמח רב תכליתי נטול גלוטן
- 20 גרם חמאה רכה
- צבעי מאכל / מיץ טבעי מרוכז בצבע חזק, אני השתמשתי בצבע מאכל ירוק
עוגת רולדת גבינה ללא גלוטן הוראות הכנה:
מתחילים בהכנת הקישוט שייכנס להקפאה של כחצי שעה.
- שמים את החלבון בקערה, מכניסים את הסוכר והקמח, ומערבבים עם כף.
- מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים.
- מוסיפים את צבע המאכל/מיץ, ומערבבים לאחידות.
- במידה ומשתמשים במיץ יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד כף קמח, כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי.
- במידה ורוצים לקשט עם מספר צבעים, מחלקים את התערובת לכמה חלקים שרוצים ומוסיפים לכל חלק צבע בנפרד.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בעל פיה עגולה קטנטנה.
- מניחים את הדף עם הדוגמא על תבנית התנור – כאשר הוא צמוד לקצה אחד של התבנית.
- הדף מכסה בערך מחצית משטח התבנית וזה בסדר גמור. כאשר מגלגלים את הרולדה אין צורך בדוגמא בחלק שמתגלגל פנימה.
מעל הדף מניחים נייר אפייה. משמנים אותו מעט ומזלפים על נייר האפייה, לפי הדוגמא שמתחתיו. מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה בערך.
עוברים להכנת עוגת רולדת גבינה ללא גלוטן:
- מקציפים את הביצים עם הסוכר ל 4 דק במהירות גבוהה במיקסר,
- עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את מהירות המיקסר
- ומוסיפים את
- תמצית הווניל, המלח, גרידת הלימון והשמן
- ומקציפים, במהירות נמוכה לעוד כדקה.
- בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים
- קמח אורז עם אבקת האפייה
- ו 2 כפות אינסטנט פודינג
- מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.
- משטחים את התערובת על תבנית האפייה
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל – 8 דקות.
- מוציאים את העוגה ומניחים על משטח העבודה,
- מצננים כ 3 דקות ומגלגלים
- עם נייר האפייה לרולדה,
- מניחים לעוגה להתקרר היטב כ 20 דקות
מכינים את המילוי
- מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
- מוסיפים בהדרגה את הגבינה הלבנה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- פותחים את הרולדה שהצטננה לה בינתיים
- נמלא בשכבה דקה את כל שטח העוגה, נגלגל חזרה הפעם ללא נייר האפייה.
חשוב לזכור
שהופכים את הרולדה על מגבת – או במקרה של העוגה הזאת על נייר אפייה – יש להפוך אותה בחזרה!
אם לא הופכים אותה כל הקישוטים יהיו בצד הפנימי של הרולדה, וכדי לראות אותם הם חייבים להיות בצד החיצוני.
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה