עוגת גבינה לוטוס ללא גלוטן וללא אפייה
מתכון מאת גלוצ’ן, חן חן במטבח ללא גלוטן
שבועות ללא גלוטן, שילוב של עוגיות לוטוס עם עוגת גבינה, הכול כמובן ללא גלוטן
עוגת גבינה לוטוס ללא גלוטן וללא אפייה המצרכים:
- כוס ממרח לוטוס ללא גלוטן (ראה מתכון)
- 3/4 חבילת ביסקוויטים ללא גלוטן(160גרם)
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב
- מיכל וחצי שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- גבינה שמנת חמוצה
- 100 גרם גבינה לבנה 9%
- 100 גרם שוקולד לבן
עוגת גבינה לוטוס ללא גלוטן וללא אפייה הוראות הכנה:
לתחתית:
במעבד מזון, טוחנים לתערובת פירורית (בפולסים) את הביסקוויטים ללא גלוטן, עם החמאה ו 2 כפות גדושות ממרח הלוטוס שלנו.
משטחים את התערובת הפירורית, ומאחדים אותה לבצק נעים, ולשטח על תבנית, רצוי עגולה (גודל 22/24) לעובי של כ 2 ס”מ.
לתערובת הגבינה:
בקערת מיקסר במהירות בינונית, מקציפים מיכל שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג, לקצפת אוורירית כ – 3 דקות. מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים את השמנת החמוצה והגבינה עד שהתערובת אוורירית וחלקה.
מחממים (לא מרתיחים) חצי מיכל שמנת מתוקה בקערה, במיקרו כ – 45 שניות, מוסיפים את השוקולד הלבן לשמנת, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לקערת השוקולד 2 כפות מתערובת הגבינה/קצפת, ומערבבים.
(השוואת טמפרטורות) כעת מאחדים את 2 הבלילות, מערבבים היטב, יוצקים על תחתית העוגה, משטחים קלות, ומעבירים לקירור של חצי שעה.
לציפוי:
מחממים במיקרו כ – 40 שניות את ממרח הלוטוס, יוצקים על העוגה באופן שווה.
מעבירים לקירור של לפחות 3 שעות.
שומרים במקרר עד 4 ימים
בתאבון
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
אז הגיעה הקורונה! בסוף הסגר הראשון, אנה הצליאקית שלי הייתה בת 3.
גלוצ’ן – ערכות משחק בישול ללא גלוטן, נולד
פתאום צריך להכין 3 ארוחות ביום, עם גלוטן וללא גלוטן, צריך להיות אמא, מורה, גננת, רעיה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד עניין אותי עולם המטבח, הקסם שקורה ברגע שמערבבים חומרי גלם איכותיים, ללמד ולשמח אנשים דרך היצירתיות באוכל.
בין הסגרים של הקורונה, קניתי את הספר המיתולוגי “מבשלים עם ילדים“, ישבתי עם אנה, הראיתי לה את המתכונים השונים, אז היא הצביעה על מתכונים, “אני רוצה כזה”, אוקיי….
מיד שמתי כובע שף, הכנתי אותו, היא אכלה אותו בתאווה רבה, סיימה את כל הצלחת, הבנתי שיש פה משהו מיוחד במינו.
ביום אחר, שוב פתחנו את הספר, ראינו פסטה בולונז, אנה אמרה: “אני לא אוכלת פסטה כמו כולם בגן”, עניתי לה נכון, את אוכלת את פסטה ללא גלוטן שאמא מכינה לך, (הייתי מכינה לה, ומקפיאים בגן), שאלתי אותה איך היא מרגישה בנוגע לזה?
אני לא אספר לכם את כל מה שהיא אמרה, אך פתאום נגלה בפניי עולם שלם של רגשות כלפי האוכל, איך היא מרגישה עם הצליאק שלה, מה היא ממש רוצה לאכול, מתי היא הייתה עצובה בנוגע לאוכל עם גלוטן.
עם כובע הגננת, הדפסתי כרטיסיות של אוכל, ובעזרת משחק של בישול, בחרנו את הארוחות השונות, דיברנו על חומרי הגלם.
במהרה אביגיל, הגדולה מאנה ב – 10 שנים ולירן, בעלי, הצטרפו לחגיגה, הם שיחקו, בחרו את הארוחה, בהתחלה אני הכנתי אותו, מהר מאוד, גם הם רצו לבשל, או יותר נכון לשחק, משחק של בישול ללא גלוטן.
עם הזמן, אנה הצליאקית גדלה, כיום היא בת 4, מהר מאוד הבנתי, גם בעזרת אביגיל את החשיבות, של הכנסתן למטבח, ממש כמו הספר “מבשלים עם ילדים”, אך כאן נולד, משחקי בישול ואפייה עם ילדים ללא גלוטן, אפשר גם עם גלוטן…
משחק בישול הוא חוויה אחרת, בהתחלה ההתלהבות של בחירת האוכל דרך הקלפים, זה דבר מצוין, אך ילדים אוהבים לגעת באוכל שלהם, בעברי העברתי סדנאות בבתי ספר דרך חברת “אומני החשיבה”, ההבנה שילדינו הצליאקי צריך לקבל הרגלים של כניסה למטבח, כבר בגיל קטן, אז משחק בישול, הוא פתרון נהדר, במיוחד לילד צליאקי.
כתיבת תגובה