ממרח עוגיות לוטוס ללא גלוטן
מתכון מאת גלוצ’ן, חן חן במטבח ללא גלוטן
למריחה על לחם ללא גלוטן אפשר גם עם גלוטן, רק להקפיד כלי מריחה שונים, ולא לטבול פעמיים.
למילוי ולציפוי עוגות ועוגיות או סתם ככה עם כפית.
כדי להקפיד על כך שהממרח של עוגיות לוטוס ללא גלוטן, לא יקבל זיהום משני, בשביל זה יש את מדבקות הסימון ללא גלוטן למטבח מעורב של גלוצ’ן
ממרח עוגיות לוטוס ללא גלוטן המצרכים:
- חבילת ביסקוויטים ללא גלוטן 200 גרם
- 1 כוס סוכר חום
- מיכל שמנת מתוקה
- 1/3 כוס חלב
- 25 גרם חמאה
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- כף גדושה ממרח שקדים/אגוזים
- חצי כפית קינמון
ממרח עוגיות לוטוס ללא גלוטן הוראות הכנה:
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומסדרים את הביסקוויטים על התבנית, אופים כ – 7 דקות, עד שהם מזהיבים קלות, לשים לב שלא יזהיבו מידי ויהיו מרים.
כעת נכין את הקרמל
ממסים את הסוכר בתוך מחבת על להבה בינונית תוך ערבוב עדין.
מחממים (לא מרתיחים) חצי מכמות השמנת במיקרו כ – 40 שניות
כאשר הסוכר מתחיל להתקרמל והופך לצמיגי, מוסיפים בזהירות רבה את השמנת המתוקה ומערבבים
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים את תמצית הווניל והקינמון ומערבבים היטב.
מכבים את האש. מצננים כרבע שעה.
לאחר רבע שעה טוחנים יחד את כל החומרים בבלנדר או מעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
עוצרים לרגע את הבלנדר או את מעבד המזון, ובזהירות בעזרת מרית או כף, מורידים את התערובת שהצטברה בצדדים.
ממשיכים לטחון וחוזרים על הפעולה, כמה שצריך עד לקבלת תערובת חלקה, עם מרקם אחיד ומראה מבריק.
נותנים לתערובת להתקרר, ואז סוגרים את הצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע.
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
עולם הללא גלוטן בתחילה היה לעיתים מייאש, מסובך ופשרני עבורי (התפשרות על טעמים, נראות, טריות וכו’).
בתוכי ידעתי כבר מההתחלה שידע וניסיון יפריחו ויפריכו את הרגשות הללו ואכן כך היה.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
Comments (1)
במתכון רשום מיכל שמנת מתוקה אבל בפועל יש שימוש רק בחצי ממנה…
אולי בגלל זה זה יצא יותר קוביות לוטוס ולא ממרח?
אשמח לעזרה