עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן
אז הצליאקית הפרטית שלי, מתכונאית בהתהוות, פנתה אלי בדרישות מדוייקות.
“אמא אני רוצה עוגיות צ’יפס, אבל לא כמו אלו שאת מחזיקה בקלף, שיהיו בצבע חום וצ’יפס בוטנים”.
אוקי אין בעיה, משהו נוסף? שאלתי.
“כן אמא, שיהיה גדולות ועגולות כאלה…”
עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן, עם נטיפי חמאת בוטנים ונטיפי שוקולד לבן.
*הוספתי למתכון המקורי 2 כפות קקאו
עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן המצרכים:
- 2 כוסות קמח נטול גלוטן
- 125 גרם חמאה רכה
- חצי כפית סודה לשתייה
- חצי כוס סוכר חום/דמררה
- הוספתי למתכון המקורי 2 כפות קקאו
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- כוס פיצפוציי שוקולד באיזה צבע שרוצים
עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן הוראות הכנה:
מנפים לקערה בינונית (לא חובה אפשר גם לערבב) את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והקקאו.
בקערה אחרת מערבבים את הביצה, החלמון, הסוכר, החמאה, תמצית הווניל ופיצפוציי השוקולד לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח עם הסודה לשתייה, המלח והקקאו, לקערת הנוזלים, ומערבבים היטב עד לאחידות.
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה, ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות ברווחים על גבי נייר האפייה.
אופים כ- 12 דקות ומצננים על השיש.
מאפסנים בכלי אטום לעד ארבעה ימים .
בתאבון
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה