קבוקים מתכון ללא גלוטן, וידאו המציג בדיוק איך מכינים את המתכון הזה בצורה מושלמת
קבוקים מתכון ללא גלוטן מצרכים:
- 250 גרם בוטנים קלויים (רצוי עם קליפה דקה)
- 2 ביצים
- רבע כוס סוכר חום
- 2 כפיות מלח
- חצי כוס קמח על בסיס חיטה ללא גלוטן (קמח מולינו כחול)
- רבע כוס קמח חומוס
- רבע כוס קמח טפיוקה
- רבע כוס קמח עדשים אדומות
- כפית סודה לשתייה
- חצי כפית כמון
- רבע כוס שמן זית
- כפית אבקת קארי
- חצי כפית אבקת חילבה
- רבע כפית אבקת חרדל
קבוקים מתכון ללא גלוטן הוראות הכנה, ממליצה לקרוא, ולראות את סרטון ההכנה
טורפים היטב בקערה את הביצים עם הסוכר, כפית מלח, רבע כוס שמן זית.
בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל החומרים היבשים והתבלינים.
מעבירים את הבוטנים לקערה נפרדת, מעבירים 2 כפות מהקמחים שלנו, משקשקים היטב דרך מסננת עבה, כדי שהאבקה תכסה את כל הבוטנים, ולא יישארו עודפי קמח.
מחזירים לקערה, ויוצקים 2 כפות מתערובת הביצים, מערבבים היטב, שמים 2 כפות מתערובת הקמחים.
מעבירים למסננת, ומשקשקים היטב, עד שכל הבוטנים מכוסים היטב.
חוזרים שוב ושוב על הפעולה, בין לבין בעזרת האצבעות מפרידים בוטנים שנדבקו להם יחד.
אז שוב מעבירים את הבוטנים לצלחת, יוצקים 2 כפות מתערובת הביצים, משקשקים ושמים שתי כפות מתערובת הקמחים, מעבירים למסננת, ומשקשקים.
וחוזר חלילה, עד שנוצר כיסוי אחיד, והפרדנו את כל הזוגות בין שקשוק לשקשוק.
נחזור על הפעולה בין 4-5 פעמים.
כעת נעביר לתנור או למחבת.
אני מעדיפה וממליצה על אפייה. יוצא טעים לא פחות מהטיגון והרבה יותר בריא!
קבוקים מתכון ללא גלוטן אופן האפייה (מומלץ):
מחממים תנור ל – 175 מעלות
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה, ומשמנים את נייר האפייה.
נפרוס את הבוטנים שלנו בצורה שווה, עם רווחים קלים ביניהם, כעת נרסס מעט שמן עם ספרי שמן, אפשר גם לבזוק מעט שמן זית מעל.
נאפה את הקבוקים ללא גלוטן שלנו כ – 30 דקות, עד שהם משחימים קלות. גולדן בראון.
מוציאים מהתנור, ומצננים על השיש לפחות שעה לפני ההגשה/אחסון.
מאחסנים בכלי אטום על השיש כ – 3 ימים, בהקפאה עד חודש.
קבוקים מתכון ללא גלוטן אופן הטיגון:
מחממים כחצי בקבוק שמן קנולה, במחבת עמוקה, כאשר השמן חם, מעבירים אליו חלק מהבוטנים המצופים שלנו, עד שהם מזהיבים בין 2-3 דקות טיגון.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג, מצננים על השיש לפחות שעה לפני ההגשה/אחסון.
מאחסנים בכלי אטום על השיש כ – 3 ימים, בהקפאה עד חודש.
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
עולם הללא גלוטן בתחילה היה לעיתים מייאש, מסובך ופשרני עבורי (התפשרות על טעמים, נראות, טריות וכו’).
בתוכי ידעתי כבר מההתחלה שידע וניסיון יפריחו ויפריכו את הרגשות הללו ואכן כך היה.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
כתיבת תגובה