בישול עם ילדים צליאקים הוא הכרח, תנו להם את הכלי הזה, הנה כמה סיבות:
בישול הוא דרך לדבר על בריאות. מומחים אומרים כי הדבר החשוב ביותר שאתה יכול לעשות לבריאות שלך ושל משפחתך הוא לבשל בבית.
הזמנת ילדים למטבח ועירובם בגיל צעיר מאוד, מטפחת הרגל שיהיו לו יתרונות לכל החיים.
הבישול מקרב טבחים בכל הגילאים. תוכלו להכיר את הילדים שלכם, והם אתכם, קל לדבר כאשר מבשלים ביחד.
להכין ארוחה לכבוד שבת ביחד, החל מחלה ללא גלוטן, קוסקוס ללא גלוטן
תכירו לילדכם הצליאקים את המטבח בעזרת מאפים ללא גלוטן כמו פיתות, חלות, עוגיות אוראו ללא גלוטן וכו’, לאחר מכן הם יכינו אתכם תבשילים יותר מורכבים.
אני תמיד חושבת איך לתת לאנה, הצליאקית הפרטית שלי, כלים להתמודדות במטבח הנטול גלוטן
לדעתי היא חייבת לדעת לבשל, ולא פחות חשוב לאהוב לבשל
מיומנה של אמא. לילדה צליאקית שנולדה ביום העצמאות.
אז ביום העצמאות אנחנו חוגגים פעמיים, כבר 4 שנים, יום הולדת למדינה וגם יום הולדת לצליאקית שלי שהגיחה לאוויר העולם, בה’ באייר.
אז צליאק על האש, ברביקיו, מנגל, יום העצמאות.
כל מה שצריך לדעת על רגל אחת.
- חשוב לקחת חלק בארגון ובתכנון ה”על האש”, או לפחות להיות בקשר ישיר עם המארגנים, לוודא שלא שמים פיתות על המנגל עדיין.
- שיש כפית/כף נפרדת לכל סלט/חומוס שיש על השולחן.
- אפילו אפשר להכין שלטים קטנים והומוריסטיים של “נא לא לטבול פעמיים”, או “לא למגע גלוטן” ולפזרם על השולחן.
- בכל מקרה צידנית קטנה היא מוצר חובה לכל משפחה, על אחת כמה משפחה עם צליאק.
- אז להביא קצת בשר מהבית, חומוס וכל מה שהילד אוהב בצידנית קטנה, תמיד יכול להועיל.
להצטייד בפיתות מבעוד מועד (אפשר גם להכין על גריל גז.)
אם נשאר לכם קצת בצק מהפיתות, תשטחו אותו דק דק דק רוטב עגבניות, זיתים וגבינה צהובה ויש לכם פיצה מושלמת בקלי קלות, או זלפו מעל הבצק הדק שמן זית וזעתר ויש לכם פיתה זעתר מטריפה.
את הפיתות ללא גלוטן או הפיצה ללא גלוטן, אפשר להכין גם בתנור לפי המתכון ואם יש לכם גריל גז (עוד יותר טוב).
שימו תבנית נפרדת מלאה במים על מנת ליצור אדים בגריל, הניחו תבנית הפוכה על הרשתות (שהתבנית שעליה נאפות הפיתות/פיצות לא תיגע במגע ישיר עם הלהבות) ועליה הניחו את התבנית עם הפיתות/פיצה, סגרו את מכסה הגריל.
זמן אפייה כ- 10 דק’ על חום גבוה.
מצרכים ל – 12-14 פיתות ללא גלוטן:
- 500 גרם קמח נטול גלוטן, ועוד קצת בצד כדי לקמח את משטח העבודה
- 400 מ”ל מים חמימים
- כף שמרים יבשים
- רבע כוס שמן זית
- כפית מלח
- כף סוכר חום
הוראות הכנה פיתות ללא גלוטן:
נשפוך את המים לקערת המיקסר, נוסיף אליהם את הקמח, הסוכר והשמרים,נפעיל את המיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית.
כעבור דקה נוסיף את השמן והמלח, נפעיל שוב את המיקסר לעוד 2 דקות.
כעבור 2 דקות נעצור את המיקסר, בעזרת קלף או מרית סיליקון, נגרד את התחתית ואת הדפנות למרכז המיקסר.
נפעיל שוב את המיקסר לעוד כ – 6 דקות, עד שהבצק אחיד וחלק ודביק.
כעבור 5 דקות לישה, נעצור את המיקסר, נכסה את הקערה בניילון נצמד, להתפחה של שעה.
רבע שעה לפני סיום ההתפחה, הדליקו את התנור לחום הכי גבוה, בתחתית הניחו תבנית מלאה במים.
לאחר שעה שהבצק תפח, קרצו ממנו 14 עיגולים קטנים או 12 בינוניים,
על משטח מקומח היטב, רדדו את העיגולים לעובי של 3 ס”מ לפחות.
הניחו את הבצק המרודד, בתבנית מרופדת בנייר אפייה בערך 3-4 פיתות ללא גלוטן לתבנית.
זמן האפייה כ- 10 דקות, מוציאים ומכניסים את התבנית הבאה.
מצננים ושומרים בשקית אטומה בפריזר.
בתאבון
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
פיתות ללא גלוטן סרטון מתוך ערוץ היוטיוב של גלוצ’ן
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
Comments (1)
שלום
תודה על המתכון. האם אפשר להכין אותו בערב ולאפות בבוקר? אם כן אז איפה לשמור במקרר או בטמפרטורת חדר?