עוגת שמרים ללא גלוטן, אחד הסיפורים שנחקקו לי בזיכרון משיעורי כימיה בתיכון, הוא סיפור ארכימדס וחוק הציפה.
בסיפור ארכימדס היה טרוד מאד, איך להבדיל בין כתר העשוי זהב, בין כתר מזויף, משימה שנתן לו המלך.
כאשר ארכימדס רחץ לו בבית המרחץ הציבורי, וטבל באמבטיית המים, הוא הבחין שגופו השקוע באמבט דוחה כמות מים השווה לנפח גופו, וכך הוא הבין כיצד למדוד נפח של דבר כלשהו.
ארכימדס שמח עד השמיים, ומרוב שהיה נרגש החל לרוץ עירום ברחוב ולצעוק “אאוריקה” (מצאתי),
ובכן כך הרגשתי היום כאשר טעמתי את עוגת השמרים ללא הגלוטן מבצק חדש שרקחתי.
שלושה עשורים שבהם אני אופה ומבשלת, חוקרת ומפתחת מתכונים, עשור מתוך השלושה אני מתמקדת במטבח ללא גלוטן. חוויתי לא מעט כישלונות ונחלתי לא מעט הצלחות.
עוגת שמרים ללא גלוטן כזאת שתהיה כמעט העתק נאמן למקור, הייתה האויב הכי גדול שלי, אבל no more
עוגת שמרים ללא גלוטן המצרכים:
- 500 גרם קמח שר תערובת mix it
- 300 גרם חלב
- ביצה אחת
- רבע כוס סוכר לבן.
- כפית מלח
- כפית אבקת אפייה
- כף שמרים יבשים.
עוגת שמרים ללא גלוטן הוראות הכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את כל החומרים יחד בסדר הבא:
קמח, סוכר ושמרים, לאחר מכן מוסיפים את החלב והיוגורט במהירות בינונית לדקה.
מוסיפים את הביצה, אבקת האפייה והמלח, נותנים למיקסר לעבוד במהירות בינונית /גבוהה לעוד כ 3 דקות.
מוציאים את הקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
לאחר חצי שעה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומחלקים אותו ל – 4 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק כ 2 מ”מ.
מורחים על כל פני שטח העלה מילוי שאוהבים. שוקולד למריחה/ ממרח תמרים ואגוזים קצוצים וכו’..מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג.
מניחים לתפיחה נוספת, בתבנית מרופדת נייר אפייה לעוד כ-30 דקות.
חוזרים על הפעולה עם יתר חלקי הבצק .
מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
ואופים כ 40 דקות.
מוציאים מהתנור, מברישים במעט דבש או ריבה מדוללת במעט מים, מצננים וזוללים.
לאחר הקירור יש לשמור במקרר בכלי אטום כ – 4 ימים.
בתאבון
אני מאוד ממליצה להיכנס למתכון של בצק עלים ללא גלוטן, הוא ייחודי כמו זה, ונותן מענה מושלם לחיים ללא גלוטן
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
אז הגיעה הקורונה! בסוף הסגר הראשון, אנה הצליאקית שלי הייתה בת 3.
גלוצ’ן – ערכות משחק בישול ללא גלוטן, נולד
בין הסגרים של הקורונה, קניתי את הספר המיתולוגי “מבשלים עם ילדים“, ישבתי עם אנה, הראיתי לה את המתכונים השונים, אז היא הצביעה על מתכונים, “אני רוצה כזה”, אוקיי….
מיד שמתי כובע שף, הכנתי אותו, היא אכלה אותו בתאווה רבה, סיימה את כל הצלחת, הבנתי שיש פה משהו מיוחד במינו.
אז אני חן חן
הבעלים והמפתחת של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן
ואני פה בשביל להישאר.
זכיתי ללמד, לשמח, להאכיל, ולעזור לאלפי ילדים צליאקים, הורים/סבות וסבתות לילדים צליאקים.
ואני מבטיחה שלעולם לא אפסיק.
אני גאה להציג בפניכם את המוצרים שפיתחתי עבורכם:
צליאק קיט – ערכת הסברה למסגרות חינוכיות להעלאת המודעות ולסימון אריזות מזון, שתשמור על ילדכם לאורך כל שעות היום.
גלוצ’ן המשחק – ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן. משחק קופסה משולב עם חוברות מתכונים ללא גלוטן.
סטיק קיט – מדבקות סימון למטבח מעורב
גלוצ’ן הדפסים לחולצות.
ספרוני מתכונים ללא גלוטן.
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
Comments (1)
אין יוגורט ברכיבים.. כמה צריך ואיזה סוג?