עוגיות חלבה ללא גלוטן, עוגיות טחינה ללא גלוטן, ללא ביצים, כשר לפסח
הזדמנות להציג לילדינו את יתרונותיה של הטחינה אשר נחשבת למקור חשוב לברזל, וכן מהווה מקור חשוב לסידן.
מתאים לכל רמת קושי, קל להכנה.
מתאים לילדים בכל הגילאים, הכנסה והוצאה מהתנור בהשגחת מבוגר בלבד.
20-25 עוגיות
רכיבים עיקריים, טחינה, סוכר, חמאה.
הידעת?
קיימים ממצאים ארכאולוגים שמעידים על שימוש בני האדם בזרעי השומשום לפני יותר מ – 5000 שנה
מתוך גלוצ’ן, מהדורת קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
עוגיות חלבה ללא גלוטן המצרכים:
- קמח ללא גלוטן לבחירתכם: כוס קמח נטול גלוטן (כשר לפסח)
- כפית אבקת אפייה
- חצי כוס סוכר חום
- 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות, למתכון פרווה ניתן לשנות ל 30 גרם שמן קוקוס.
- כוס טחינה גולמית מומלץ טחינה מלאה.
עוגיות חלבה ללא גלוטן הוראת הכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
לשים בבלנדר עם וו גיטרה את כל החומרים יחד, לתערובת אחידה ורכה.
מוציאים מקערת הבלנדר ויוצרים עיגולים קטנים בגודל של כדור פינג פונג.
מניחים את הכדורים עם רווחים אחת מהשנייה (העוגיות גדלות בזמן האפייה) בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה,
אפשר למעוך/לשטח את העוגייה קלות בעזרת ידיים קצת רטובות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 15 דק’.
מקררים וזוללים…
העוגיות טחינה יוצאות רכות ומתפוררות מהתנור, אל דאגה תנו להן להתקרר והכל יסתדר.
מאחסנים בכלי אטום כשלושה/ארבעה ימים.
בתאבון
אם כבר עוגיות חלבה או טחינה ללא גלוטן, הנה לינק למתכון שלי ללחם טחינה ללא גלוטן
כתיבת תגובה