לחם טחינה משגע ללא גלוטן, מתכון משגע
לינק ישירות למתכון לחם טחינה ללא גלוטן
בעברי העברתי סדנאות בבתי ספר דרך חברת “אומני החשיבה”, אחד השיעורים שאני זוכרת, היה השיעור שבו מכינים עוגיות חלבה, כמובן הבסיס הוא טחינה.
נכנסתי לכיתה, שאלתי מי אוהב לאכול טחינה?
כמובן, רוב הילדים צעקו איכס, טחינה זה מגעיל, ועוד תיאורים שילדים נותנים, כאשר סיימנו את השיעור, הילדים פשוט בלעו את עוגיות הטחינה שהם הכינו, הורים רבים סיפרו לי, שהרבה ילדים, התחילו לאכול טחינה לאחר השיעור הזה.
גלוצ’ן המשחק נולד מתוך דברים כאלה, לגרום לילד לאכול, לבחור בעצמו את האוכל, בעולם הצליאקי, זה חשוב מאוד.
אז טיפ ממני, הרבה פעמים כדי לגרום לילד, לאכול טחינה, לחם טחינה או כל מוצר אחר עם ערכים תזונתיים בריאים, לפעמים צריך להתחיל באוכל מתוק, לתת לילד להיות חלק מהכנת המאכל.
לחם טחינה ללא גלוטן, פתרון מושלם לארוחת ערב, בוקר, צהריים, מלא ערכים תזונתיים, כשר לפסח!!!
בואו נדבר על היתרונות הבריאותיים של טחינה:
- עשירה בחלבונים
- תורמת לבריאות הלב
- מכילה ברזל בכמות גבוהה
- מאזנת את רמות הסוכר בדם
- מסייעת בתהליכי הרזיה
- מסייעת בטיפול באנמיה
- משפרת תהליכי עיכול
- מפחיתה כולסטרול רע
- מגבירה אנרגיה
- איזון הורמונלי
- מחזקת את העצם, בזכות הסידן, כף טחינה מגרעיני שומשום מלאים, מכילה 600 מ”ג סידן. פי 6 מכמות הסידן המצויה בכוס חלב. סידן, הוא מינרל המרכיב את השיניים שלנו, העצמות שלנו.
סיבות מצוינות לתת לילדינו, הצליאקים וגם “אוכלי הגלוטן”, לחם טחינה, בנוסף כשר לפסח, פתרון נהדר, וטעים.
לחם טחינה משגע ללא גלוטן המתכון:
קל להכנה, מתאים לכל רמות קושי, ילדים מתחת לגיל 10 בהשגחת מבוגר בלבד.
אפשר לעשות מלחם הטחינה טוסטים או לנגב חומוס…
כל מה שעושים עם לחם פשוט, רק עם לחם טחינה
לחם טחינה ללא גלוטן המצרכים:
- תבנית אינגליש קייק
- כוס טחינה גולמית, רצוי טחינה מלאה
- כף דבש
- כף מייפל
- כפית סילאן
- כפית אבקת אפייה
- 4 ביצים
- כפית מלח
- כפית מיץ לימון
תוספות אפשריות ללחם טחינה: גרעינים מקולפים, שומשום , אגוזים, צנוברים, חמוציות ועוד.
לחם טחינה ללא גלוטן הוראות הכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות
מקציפים את הביצים יחד עם המלח ומיץ הלימון כ – 3 דקות, עד קבלת קצף אוורירי (אפשר גם בלי הקפצת הביצים, פשוט לטרוף עם מזלג היטב)
מוסיפים את כוס הטחינה, המייפל, הדבש, הסילאן ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית האינגליש קייק, מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך כ – 20 דקות עד להזהבה יפה.
נועצים קיסם במרכז הלחם – אם יוצא יבש, הלחם מוכן.
מאכסנים בקירור עד יומיים
בתאבון
אם אהבתם/ן תשתפו אותי, וגם קבלו מתכון מדהים של לחמניות באן ללא גלוטן
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
**התוכן בדף זה משמש לצורכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות/טיפול עם מומחה/רופא. ילדים קטנים, נשים בהריון, מניקות, אנשים הסובלים ממחלות כרוניות ו/או הנוטלים תרופות ו/או אלרגניים יש להיוועץ ברופא או בעל מקצוע בטרם צריכה/שימוש.**
כתיבת תגובה