מקרון ללא גלוטן בשלל צבעים, גלוצ’ן משחקים עם אוכל
מקרון ללא גלוטן בדומה לאלפחורס הן מתנה לצליאקים, למה מתנה?
הן מתנה כי במקור הן לא מכילות גלוטן, כך המציאו אותן לפני המון שנים.
אין צורך להחליף שום דבר, במתכונים של המקרון וכן של האלפחורס. המתכון המקורי מצוין כפי שהוא.
הסיבה השנייה שהן מתנה מכיוון שהן משתלבות נהדר בשלבי ההכנה.
בנוסף שני המתכונים מקרון ואלפחורס מככבים בחג הפסח כמובן
כאשר התארחתי בתוכנית “פותחים יום” עם אלעד זוהר ונועה רוזין הנהדרים, הבאתי איתי מקרון ללא גלוטן, בשלל צבעים.
שלב ההכנה והתכנון הוא שלב משמעותי, בכל פעם שאנחנו נכנסים למטבח.
כאשר אנחנו מקפידים על השלב הזה, הדרך שלנו לאוכל טעים, קצרה מאד.
- סדר וארגון סביבת העבודה
- היגיינה
- הכנת המצרכים עם הכמויות הנכונות
- הכנת כלי המטבח הנכונים
- חימום התנור בזמן
- קירור הבצק כראוי
- שוב פעם סדר וארגון.
שלב ההכנה של שני המתכונים מסתנכרן היטב כך:
- למקרונים צריך 4 חלבונים ולאלפחורס צריך 4 חלמונים. סה”כ 4 ביצים.
- אבקת סוכר – לשני המתכונים נדרשת אבקת סוכר, אז פשוט טוחנים את הכמות הנדרשת לשני המתכונים בפעם אחת. (אני מעדיפה לטחון בבית סוכר חום לאבקה בנינג’ה, זה יוצא בדיוק אותו טעם).
- ריבת החלב – איתה ממלאים את האלפחורס ואת מה שנשאר מריבת החלב מוסיפים למילוי המקרונים במתכון. רק להיזהר שלא יהיה מתוק מידי, הפחיתו מהשוקולד הלבן, אם שמתם 2 כפות ריבת חלב, השתמשו ב 150 גרם שוקולד לבן, במקום 250 גר’ כפי שמופיע במתכון בחוברת המתכונים.
- זמני האפייה של שני המתכונים קצר וחום התנור כמעט זהה, במקרונים 160 מעלות ובאלפחורס 170 מעלות, אז אופים את המקרונים ובזמן שאלו מתקררים, מעלים את חום התנור ואופים את האלפחורס.
מקרון המתכון
רמת קושי בינונית, ילדים מתחת לגיל 10 בהשגחת מבוגר בלבד.
מתכון ל – 20 מקרונים
מקרון ללא גלוטן המצרכים:
- חצי כוס סוכר לבן
- 4 חלבונים (הלבן) בטמפרטורת החדר
- כוס שקדים טחונים דק דק
- כוס אבקת סוכר
- חצי כפית גרידת לימון (לא חובה, מנטרל את ריח הביצים)
למילוי וניל:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 100 מ”ל שמנת מתוקה
- 2 טיפות תמצית שקדים
מקרון ללא גלוטן הוראות הכנה:
מנפים את אבקת השקדים, אבקת הסוכר לקערה נפרדת ומניחים בצד.
בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר
כעת בוחרים סיר שקערת המיקסר לא נופלת לתוכו, (שרק הקצה של הקערה נוגע בתכולת הסיר), וממלאים אותו במים כמעט עד הסוף.
מרתיחים את המים, ומניחים על פני הסיר את קערת המיקסר עם החלבונים והסוכר (בזהירות)
יש לוודא שלא נכנסים מים לתערובת, עם מטרפה נערבב את התערובת, כאשר היא מונחת על גבי הסיר (בהשגחת מבוגר בלבד!!!) עד שהסוכר נמס כ- 2 דקות ומסירים מהסיר.
מקציפים את החלבון והסוכר במהירות גבוהה כ – 7 דקות עד שנוצר קצף נפוח ויציב מאד.
מוסיפים את השקדים, אבקת הסוכר ומקציפים שוב במהירות גבוהה לדקה.
עוצרים את המיקסר ובעזרת מרית נערבב את השאריות על צידיי קערת המיקסר.
המרקם הרצוי סמיך כמעט כמו טחינה גולמית, יש לערבב בעזרת המרית עד שנוצר המרקם הנכון.
נחמם תנור ל – 150 מעלות.
מעבירים את הבלילה לשקית זילוף רצוי צנתר עגול(לא חייב למי שאין) 8-10 מ”מ. מזליפים עיגולים שווים (אפשר להשתמש בתבנית סיליקון ייעודית למקרונים, או לשרטט עיגולים על נייר אפייה בקוטר של 3 ס”מ), ניצור ספירלה מהפנים החוצה, עד לגודל העיגול המבוקש. נכה עם התבנית על השיש, על מנת להוציא בועות אוויר. כעת מומלץ לתת למקרונים להתייבש באוויר, כחצי שעה לפני האפייה.
מכניסים לתנור לאפייה של כ – 12 דקות, לאחר 6 דקות מסובבים את המגש על מנת שתהייה אפייה שווה.
מוציאים מהתנור ומקררים כחצי שעה.
למילוי:
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה עמוקה.
מרתיחים בסיר את השמנת עם תמצית השקדים, ושופכים על השוקולד הלבן (בזהירות)
ממתינים חצי דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין (אפשר לעביר לבלנדר או לטחון עם בלנדר מוט) מעבירים את הקרם לשקית זילוף, ומכניסים להקפאה של חצי שעה.
יצירת המקרונים
מסדרים את המקרונים בזוגות כאשר הצד השטוח פונה מעלה, מזלפים קרם על עוגייה אחת וסוגרים עם הצד השטוח של העוגייה השנייה כמו סנדוויץ’.
מאפסנים בכלי סגור ובקירור
בתאבון
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה