מאפה ללא גלוטן ממולא תפוחי אדמה ופטריות
השתמשתי בקמח רב תכליתי נטול גלוטן למאפים ללא גלוטן (מיקס בי של שר, מולינו ירוק מצוינים למתכון)
מתכון קל להכנה, ילדים עד גיל 9 בליווי מבוגר בלבד
המצרכים:
למאפה ללא גלוטן:
- 2 כוסות קמח
- קמח רב תכליתי נטול גלוטן למאפים ללא גלוטן (מיקס בי של שר, מולינו ירוק מצוינים למתכון)
- 70 גרם חמאה
- גביע שמנת חמוצה
- חצי כפית מלח
- כפית אבקת אפייה
למילוי ולציפוי:
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- סלסילת פטריות קטנה.
- 1 ביצה
- שומשום
הוראות הכנה
למילוי תפוחי אדמה ופטריות ללא גלוטן:
ממלאים סיר במים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים, לאחר מכן מעבירים את תפוחי האדמה (בלי נוזלים) לקערה עמוקה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, כעת מועכים לפירה, קוצצים את הפטריות (בלי הגבעולים) לריבועים, ומערבבים יחד עם הפירה, כאשר התערובת קרה מוסיפים לה חצי ביצה, מעבירים ביצה לקערה קטנה, משקשקים בעזרת מזלג, ויוצקים חצי מהכמות לפירה עם הפטריות.
מערבבים היטב ומניחים בצד (משאירים חצי ביצה להברשת המאפים)
להכנת הבצק של המאפה ללא גלוטן:
חותכים את החמאה לקוביות ושמים בבלנדר, מוסיפים את ייתר החומרים ומעבדים בפולסים לבצק, 8 עד 9 פולסים.
מניחים על השיש נייר אפייה מקומח היטב, מוציאים את הבצק מהבלנדר, ישירות למשטח המקומח, מקמחים היטב ומרדדים עם מערוך לעובי של ס”מ, קורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות, או כוס, מניחים כפית מהמילוי, סוגרים את הקצוות לחצי עיגול.
אפשרות נוספת היא למרוח שכבה אחידה על גבי הבצק המרודד, לגלגל לרולדה ולחתוך לעיגולים, מברישים בביצה, בוזקים שומשום מעל, ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ – 30 דקות עד שמזהיב.
בתאבון
אם כבר מאפה תפוחי אדמה, הנה מתכון נשיקות תפוחי אדמה מתכון ללא גלוטן
חדש מגלוצ’ן ספר ילדים: סיפורי ממלכת גלוטניה – קונכיית הקסם של הנסיכה אנה
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
הי, אני חן חן, “האמא שמפתחת משחקים ומתכונים ללא גלוטן”.
אני נשואה באושר ללירן חן, אמא לאביגיל ואנה, אוטוטו בת 38 שנים.
אני הבעלים של גלוצ’ן – סגנון חיים ללא גלוטן – פיתוח ויצור מוצרי פנאי ומוצרי חובה לצליאקים.
הכול התחיל לפני 3 שנים כאשר אנה הייתה בת שנה וקצת גילינו את הצליאק, מסלול החיים השתנה מהקצה אל הקצה, ביום בהיר אחד מצאתי את עצמי מנסה להבין.
עולם הללא גלוטן בתחילה היה לעיתים מייאש, מסובך ופשרני עבורי (התפשרות על טעמים, נראות, טריות וכו’).
בתוכי ידעתי כבר מההתחלה שידע וניסיון יפריחו ויפריכו את הרגשות הללו ואכן כך היה.
מהר מאד התפכחתי ואחרי ההתפכחות פשוט התאהבתי במטבח המאתגר הזה, מטבח ללא גלוטן.
ובניגוד לסטיגמות על “ללא גלוטן ”
הוא יכול להיות טעים מאד, בר ביצוע לכל רמת קושי, בריא יותר, אך בעיקר מציל חיים, ושומר על בריאותה של ביתי אנה.
כתיבת תגובה