טוויקס..בואו נדבר עליו. מעבר לזה שהוא מכיל גלוטן
הוא טעים, יש לו שכבת קרמל מדויקת, עוגייה פריכה ונימוחה, ציפוי שוקולד מטמטם.
אני לא חובבת גדולה של חטיפי שוקולד בדרך כלל אבל טוויקס (ושוקולד תות) הוא אחד הפייבוריטים שלי. אני חוזרת לתחילת הפוסט לצמד המילים מכיל גלוטן.
אני אפילו לא חושבת שקיימת גרסה שלו ללא גלוטן.. אשמח שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.
ועד שמישהו יתקן אותי, הכנתי לצליאקית הפרטית שלי, טוויקס ביתי ללא גלוטן דומה מאד בטעמו למקור.
קבלו גרסה ראשונית טוויקס ביתי ללא גלוטן, אמנם לא בגימור מושלם אבל אני והיא מרוצות וטעים לנו.
טוויקס ביתי ללא גלוטן המצרכים:
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 2 כוסות קמח רב תכליתי נטול גלוטן (במתכון השתמשתי בmix c של schar)
- כוס אבקת סוכר.
- כפית תמצית וניל.
לקרמל:
- כוס סוכר חום
- שקית סוכר וניל
- כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם חמאה
לציפוי:
- 50 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם שוקולד מריר
- כף שמן לבישול.
טוויקס ביתי ללא גלוטן הוראות הכנה:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים, מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, יוצרים מהפירורים בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד, מעבירים לקירור של כשעה, לאחר שעה מרדדים את הבצק לעובי של 3 ס”מ, וחותכים מלבנים שווים, את המלבנים מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מקררים לעוד כחצי שעה, לפני האפייה.
בינתיים מכינים את הקרמל
שופכים את כל החומרים לתוך סיר בינוני, ומביאים לרתיחה, על אש בינונית.
מבשלים על להבה בינונית, מערבבים בעזרת כף עץ עד שהסוכר נמס, הגרגרים נעלמים והופכים לרוטב בצבע ענברי, הבישול יימשך דקה או שתיים. (חממו את הסוכר בין 150-170 מעלות ולא יותר, מד חום לבישול יעזור.)
מכבים את האש ומערבבים היטב.
מעבירים לכלי מזכוכית, מניחים לקרמל להתקרר כרבע שעה.
מחממים תנור ל – 175 מעלות, אופים את המלבנים שלנו כ – 10 דקות, עד שהן מזהיבות טיפה. העוגיות רכות ומתפוררות כאשר הן חמות, יש להמתין עד שהן מתקררות לגמרי לפני שנרכיב את הטוויקס הביתי ללא גלוטן.
כעת נכין את ציפוי השוקולד
נשבור לקוביות את שוקולד המריר ושוקולד החלב, נניח בקערה, נוסיף כף שמן ונשים במיקרו לדקה. חשוב לעצור את המיקרו לאחר 30 שניות, כדי לערבב ומיד להפעיל שוב. לשוקולד יש נטייה להישרף הקפידו לא לחמם יותר מידי.
יצירת הטוויקס הביתי שלנו
כאשר העוגיות קרות, מעבירים את הקרמל לשקית זילוף, ואת השוקולד המומס לשקית זילוף. מומלץ להניח כוס עם מים חמים, ושקית זילוף נוספת למקרה בו השוקולד התקשה, פשוט מכניסים לשקית זילוף ריקה, מקפידים שלא חודרים מים לשוקולד ומניחים במים החמימים.
מסדרים את המלבנים על גבי רשת או נייר אפייה, יוצרים חור בינוני בשקית הזילוף של הקרמל ומזלפים על כל אחד מהמלבנים פס מהקרמל, לאחר שכל המלבנים מקורמלים, יוצרים חור קטן בשקית הזילוף של השוקולד, ובתנועה גלית ואחידה מצפים בעדינות את שטח המלבנים, מעבירים לקירור של כרבע שעה וזוללים.
מאפסנים בכלי אטום במקרר כ – 6 ימים.
בתאבון.
יש גם מתכון לבאונטי ביתי ללא גלוטן
-
ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן, פינת המבצעים
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
2 ערכות בישול ומשחק ללא גלוטן
-
ספרוניי מתכונים ללא גלוטן, פינת המבצעים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
מתכונים ללא גלוטן 2 ספרונים
-
מוצרי חובה לצליאקים
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק 3 גלויות
צליאק-קיט ערכה שתסביר עבורכם את הצליאק
כתיבת תגובה